martes, 16 de febrero de 2016

HET en DE in de Wereld van de Transgenders



Lang geleden Het en De ontmoetten elkaar op de top van de Babel Toren. Vanaf het begin heeft de verwarring hun bestaan en relatie ontregeld. Dus, Chaos zou kunnen zijn de achternaam van deze onmogelijke relatie, Hallo, mijn naam is Het Chaos... De Chaos of Het Chaos? Wat ben je een vrouw of een man? Sorry het is niet zo duidelijk! Nee hoor, niemand kan het verschil zien! En zo... en ... Altijd zo... Het en De!!
Langs de tijd zijn er veel deskundigen die hebben geprobeerd een eigen karakter en een echte identiteit aan Het en De te schenken, maar hoe meer regels hoe meer... vèeeerwarring.
Niemand, zelfs zij, weten niet precies wie is wie. Niemand weet nog niet wanneer Het moet komen in plaats van De of vice versa...
En zo, in de loop van de tijd de paradox tussen Het en De bleef als twee blokken onmogelijk om te trotseren. Maar tegenstellend is hun paradoxale dualiteit ook de reden dat Het en De, zoals zelfstandige lidwoorden, van elkaar houden.
En de liefde, de liefde tussen Het en De, heeft een nieuwe wereld gecreëerd: de Wereld van de Transgenders die ons aan moedigt om ten volle te leven, om zowel de mannelijke als de vrouwelijke aspecten van ons wezen te waarderen, maar tja! als je daar wilt gaan moet je er rekening mee houden dat het niet zo makkelijk is... Hoe kan je leren of weten wanneer moet Het komen in plaats van De of vice versa? Het is de vraag en het is een echt probleem: bijna elke woord lijkt als De maar de meesten zijn Het; bijna iedereen lijkt als een vrouw maar het is niet zo omdat er veel transgenders zijn en wat zijn de eigenschappen van een transgender? Tja, wie weet dat? Gewoon... gewoon... het is zo... Het of De?? Gewoon Nederlands of Nederlander, wie weet dat? In elk geval, Chaos of niet Chaos, in de wereld van de transgenders alles is goed geregeld hoor! Dat moet je goed rekening mee houden toch!?
C.S. Ariza-Olarte


No hay comentarios. :

Publicar un comentario